Forside
Tilbage til forsiden
Nyheder
Artikler fra Bryggeriforeningen
Nyt fra Bryggeriforeningen

 

Nyeste artikler fra Bryggeriforeningen

Tilbage til oversigt

Sødemidlet aspartam frikendt af EFSA

Man kan roligt drikke lightsodavand sødet med aspartam. Det konkluderer den øverste myndighed på fødevaresikkerhed i EU - EFSA.

 Aspartam består af to aminosyrer, som findes naturlig i mange madvarer og udskilles hurtigt i kroppen uden at gøre skade.

 - For diabetikere og alle, som er optaget af at holde vægten nede, er det en god nyhed, at de trygt kan drikke lightsodavand, siger bryggeriforeningens direktør Niels Hald.

Arbejdet i EFSA har været ledet af den danske Seniorforsker Alicja Mortensen fra DTU Fødevareinstituttet. EFSA har gennemgået al den tilgængelige videnskabelige litteratur om sødemidlet aspartam. På den baggrund konkluderer forskerne, at aspartam ikke er kræftfremkaldende og ikke giver skader på hjernen eller nervesystemet.

Dermed bekræfter EFSA sin egen konklusion fra 2011: Sødemidlet er sikkert. Det viser 200 forskellige studier gennemført over 30 år. Indtag af aspartam påvirker heller ikke adfærd eller hjernens funktion hos børn og voksne, ligesom der ikke er en risiko for fostre ved det nuværende acceptable daglige indtag.

Forskerne vurderer, at det acceptable daglige indtag på 40 milligram per kilo legemsvægt per dag beskytter den almindelige befolkning. Her kan du læse EFSA-rapporten og baggrundsmaterialet.


07-01-2014 -


Tilbage til oversigt
  Nyhedskategorier

Øl
afgifter
marked
emballage og miljø
sundhed og alkoholpolitik
arbejdsmiljø
fødevarer

Læskedrik
afgifter
marked
emballage og miljø
sundhed og ernæring
arbejdsmiljø
fødevarer

Øl i tal
Læsk i tal

Øl, publikationer
Læskedrik, publikationer
Ølakademiet, publikationer

Vis alle


©2009 Bryggeriforeningen ∙ Faxehus ∙ Gamle Carlsberg Vej 16 ∙ DK-1799 København V ∙ Tel 7216 2424 ∙ Fax 7216 2444 ∙