Forside
Tilbage til forsiden
Nyheder
Artikler fra Bryggeriforeningen
Nyt fra Bryggeriforeningen

 

Nyeste artikler fra Bryggeriforeningen

Tilbage til oversigt

Coop klar til øget salg

Lovændring vil bane vej for øget salg af alkoholfrit øl i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, fakta og Irma, som dækker op mod 40 pct. af dagligvaremarkedet

Danmarks største dagligvarekoncern er klar til at stille flere alkoholfri øl på hylderne, hvis reglerne bliver ændret. Mens det alkoholfrie øl stormer frem i flere europæiske lande, går udviklingen uden om Danmark. Derfor håber Danmarks største indkøber af øl, at der kommer en ændring af lovgivningen.

Kategorigruppechef Kenn Thomsen, Coop, som står bag Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, LokalBrugsen, fakta og Irma, siger: - I samme øjeblik vi får de samme regler som i resten af verden, vil vi se en mangfoldighed af nye spændende, alkoholfrie øl i vores butikker.

Kenn Thomsen tilføjer, at Coop har store udenlandske leverandører, der ikke i dag vil gå ind på det danske marked, fordi det kræver en anden kommunikation på dåserne for at overholde dansk lovgivning.

- Forbrugerinteressen er stærkt voksende for øl uden eller med et minimum af alkohol. Med en ændring af lovgivningen, vil vi komme til at se meget mere alkoholfrit øl, siger Kenn Thomsen.

I Spanien er markedet for alkoholfrit øl fordoblet siden 2000. Og i Sverige har Carlsberg succes med salget af alkoholfrit øl, der i 2012 er steget med 28 pct. Totalt er markedet steget med næsten 32. pct. i Sverige.

Også i Danmark efterspørger forbrugerne i stigende grad alkoholfrie øl. Men udvalget er begrænset som følge af danske særregler. - Vi ønsker, at vores medlemmer får muligheden for at deklarere øl med op til 0,5 % vol. alk. under kategorien ”alkoholfrit øl”, siger direktør Niels Hald, Bryggeriforeningen.

I dag må øl i Danmark højest indeholde 0,1 % alkohol for at kunne betegnes alkoholfrit. I størstedelen af de andre EU lande ligger grænsen på 0,5 %. Den danske grænse på 0,1 % alkohol er sat af hensyn alkoholikere på antabus, der risikerer at blive syge, hvis de drikker en øl med 0,5 % alkohol.

- Man kan indvende, at det netop er ubehag ved at indtage alkohol, der er formålet med antabus, der samtidig altid er lægeordineret, hvilket medfører at patienten indtager medicinen på et oplyst grundlag. Der bør selvfølgelig gælde de samme regler i Danmark som i andre EU lande. De danske bryggerier ønsker derfor, at den hjemlige grænse bliver hævet til 0,5 % vol. alkohol. Det vil give os langt bedre muligheder for at udvikle alkoholfrie øl af høj kvalitet, siger Niels Hald.

Klik her for at læse mere i Nyt fra Bryggeriforeningen


03-10-2013 -


Tilbage til oversigt
  Nyhedskategorier

Øl
afgifter
marked
emballage og miljø
sundhed og alkoholpolitik
arbejdsmiljø
fødevarer

Læskedrik
afgifter
marked
emballage og miljø
sundhed og ernæring
arbejdsmiljø
fødevarer

Øl i tal
Læsk i tal

Øl, publikationer
Læskedrik, publikationer
Ølakademiet, publikationer

Vis alle