Forside
Tilbage til forsiden
Nyheder
Artikler fra Bryggeriforeningen
Nyt fra Bryggeriforeningen

 

Nyeste artikler fra Bryggeriforeningen

Tilbage til oversigt

Fødevareerhvervene er en vigtig motor for fremtidens Danmark

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) kunne på Bryggeriforeningens årsmøde tirsdag den 30. april samle op på dele af vækstplanen med ønsket om, at bryggerier og tapperier får flyttet noget af salget af øl og sodavand tilbage til de danske butikker.

- Regningen for afskaffelsen af afgift på læskedrik og 15 pct. mindre ølafgift gerne skulle finansieres med øgede indtægter på skatter og afgifter i Danmark, lød det fra ministeren.

I respekt for kostrådene så hun imidlertid gerne, at forbruget samlet set ikke stiger.

Sammen med forbedrede rammevilkår og 13 anbefalinger til regeringen fra vækstteamet på fødevarer anerkender ministeren, at bryggerierne sammen med fødevareerhvervene er en kæmpe økonomisk motor i Danmark, som skal rustes til vækst og grøn omstilling gennem forskning, udvikling og eksport.

Ministeren fremhævede desuden virksomhedernes ansvar i forhold livsstilssygdomme i en verden, hvor en stadig større middelklasse får råd til mere af både det sunde og usunde. Endelig opfordrede hun fødevareerhvervene til at gå sammen om udvikling på tværs af størrelse og på tværs af det økologiske og konventionelle.

Niels Hald kunne bekræfte, at bryggerierne er klar til mere vækst og udvikling og nævnte konkret dialogen med Fødevarestyrelsen om en ændring af den i europæisk sammenhæng stramme danske alkoholgrænse for alkoholfrit øl. Mens kategorien ligger underdrejet i Danmark, har alkoholfrit øl i flere andre landet erobret 10 procent af markedet.

Øverst: Fødevareminister Mette Gjeskov (S). Til højres ses bryggeriforeningens dirketør Niels Hald (stående) og foreningens formand, adm. direktør i Carlsberg Danmark, Carsten Hänel.


06-05-2013 -


Tilbage til oversigt
  Nyhedskategorier

Øl
afgifter
marked
emballage og miljø
sundhed og alkoholpolitik
arbejdsmiljø
fødevarer

Læskedrik
afgifter
marked
emballage og miljø
sundhed og ernæring
arbejdsmiljø
fødevarer

Øl i tal
Læsk i tal

Øl, publikationer
Læskedrik, publikationer
Ølakademiet, publikationer

Vis alle